8.6. ensi-ilta klo 18
9.6. klo 13 ja klo 17
10.6. klo 18
11.6. klo 18
12.6. klo 18
14.6. klo 18
15.6. klo 13 ja klo 18


Liput: 14€ ( +1,5€ palvelumaksu)

Ikäsuositus: 4-100 / nuoremmat veloituksetta mukaan

Tuotanto: Helsingin teatterikoulu & Pohjois-Helsingin bändikoulu

Käsikirjoitus ja Ohjaus: Mia Kavasto & Juha Suihko

Musiikkien sovitus ja harjoittaminen: Meerika Ahlqvist & Mikko Kierikki

Tuotanto ja juliste: Nora Kavasto

Lavalla:

Erika Helanen

Eino Lavikainen

Lotta Lahti-Nuuttila

Ilona Lenkola

Elsa Ainasoja

Leni Tamminen

Alina Blin

Ruth Talaschus

Annamari Virtanen

Tyyne Haapkylä

ÄLÄ TULE HYVÄ TYTTÖ!

Eräänä päivänä kävi niin, että pienenpieneen Tuiskulan kylään oli aktiivisten kuntatoimien seurauksena muuttanut niin maar tarpeeksi lapsiperheitä, että kylä oli valmis perustamaan ensimmäisen oman koulunsa.

Rehtori-talkkariksi valittiin innokas kyläaktiivi ja itse oppinut kitaristi Martti. Koulua perustettiin rehtori-talkkari- Martin toimesta suurella sydämellä ja sinne saatiinkin lähikylistä houkuteltua mukaan loistavat opettajat.

Avajaisissa rehtori teki kuitenkin melko kaardinaalisen mokan ja sekoitti nimikyltin kirjaimet: niin Tuiskulan kyläkoulusta tuli Tiuskilan koulu, joka alkoi toteuttamaan pahanenteistä nimiprofetiaa Siitä lähtien koko Suomi on pitänyt koulua Tiuskilan kouluna, eikä nimeä ole kehdattu korjata, koska virheitä ei Tiuskilassa voi myöntää.

Tiuskilan kouluun on vain vuosi sen perustamisesta pesiytynyt kahden kilpailevan tyttöjengin, Toiset Mimmit ja Muijalauma - välinen ikuinen talvi. Nyt ongelmat ovat kiirineet Opetushallitukseen saakka. Kun valtion koulutarkastaja saapuu paikalle, tulee oppilaille ja henkilökunnalle kiire korjata ongelmia ja selvittää, mistä ongelmat kumpuavat.

Näytelmän käsikirjoitus on ideoitu yhdessä Helsingin teatterikoulun ja Pohjois-Helsingin bändikoulun lapsista ja nuorista koostuvan työryhmän kanssa rooleja rakentaen, laulaen ja improvisoiden, sekä hienosta musiikista inspiroituen. Musiikkina käytetäänkin Itä-Helsingin oman tyttären, Erinin kappaleita. Näytelmä on Helsingin teatterikoulun ja Pohjois-Helsingin bändikoulun yhteistuotanto, joka esitetään Helsingin kesäteatterissa Tervasaaressa kesällä 2024.