ÄLÄ TULE HYVÄ TYTTÖ!

- The Erin-musikaali lapsille ja nuorille lapsilta ja nuorilta!

Eräänä päivänä kävi niin, että pienenpieneen Tuiskulan kylään oli aktiivisten kuntatoimien seurauksena muuttanut niin maar tarpeeksi lapsiperheitä, että kylä oli valmis perustamaan ensimmäisen oman koulunsa.

Rehtori-talkkariksi valittiin innokas kyläaktiivi ja itse oppinut kitaristi Martti. Koulua perustettiin rehtori-talkkari- Martin toimesta suurella sydämellä ja sinne saatiinkin lähikylistä houkuteltua mukaan loistavat opettajat.

Avajaisissa rehtori teki kuitenkin melko kaardinaalisen mokan ja sekoitti nimikyltin kirjaimet: niin Tuiskulan kyläkoulusta tuli Tiuskilan koulu, joka alkoi toteuttamaan pahanenteistä nimiprofetiaa Siitä lähtien koko Suomi on pitänyt koulua Tiuskilan kouluna, eikä nimeä ole kehdattu korjata, koska virheitä ei Tiuskilassa voi myöntää.

Tiuskilan kouluun on vain vuosi sen perustamisesta pesiytynyt kahden kilpailevan tyttöjengin, Toiset Mimmit ja Muijalauma - välinen ikuinen talvi. Nyt ongelmat ovat kiirineet Opetushallitukseen saakka. Kun valtion koulutarkastaja saapuu paikalle, tulee oppilaille ja henkilökunnalle kiire korjata ongelmia ja selvittää, mistä ongelmat kumpuavat.

Näytelmän käsikirjoitus on ideoitu yhdessä Helsingin teatterikoulun ja Pohjois-Helsingin bändikoulun lapsista ja nuorista koostuvan työryhmän kanssa rooleja rakentaen, laulaen ja improvisoiden, sekä hienosta musiikista inspiroituen. 

Musiikkina käytetäänkin Itä-Helsingin oman tyttären, Erinin kappaleita. Näytelmä on Helsingin teatterikoulun ja Pohjois-Helsingin bändikoulun yhteistuotanto, joka esitetään Helsingin kesäteatterissa Tervasaaressa kesällä 2024.

OHJAAJILTA!

Rakkaat näyttelijät, me rakastamme teitä. Tämä produktio on ainutlaatuinen ja ainutkertainen. Olette ylittäneet itsenne kerta toisensa jälkeen. Jokainen teistä on tehnyt valtavan työn kuluneen puolen vuoden aikana! Kiitos teille sinnikkyydestänne ja ahkeruudestanne!

Lähdimme lokakuussa improilemaan ja tapasimme toisiamme syksyllä muutaman kerran. Keväällä ryhdyimme toden teolla näytelmän rakentamisen työhön. Kuinka valtava tarinoiden, naurujen ja laulujen valtameri tässä välissä onkaan ollut! Olette osoittaneet iloa ja sisukkuutta, erinomaista kaveruutta, tekemisen meininkiä, suurta luovuutta ja rohkeutta ja erityisen suurta sydäntä kaikessa työssänne tämän prosessin aikana.

Kiitämme teitä koko sydämestämme siitä, että lähditte mukaan tähän Helsingin teatterikoulun ja Pohjois-Helsingin bändikoulun ensimmäiseen yhteistyömusikaaliin!


Tuotanto: Helsingin teatterikoulu & Pohjois-Helsingin bändikoulu

Käsikirjoitus ja Ohjaus: Mia Kavasto & Juha Suihko

Musiikkien sovitus ja harjoittaminen: Meerika Ahlqvist & Mikko Kierikki, kuulutukset ja taustameteli Mia Kavasto

Tuotanto ja juliste: Nora Kavasto, Salla Markkanen


Lavalla

Miska Aapro: Tarkastaja-Risto, Ukko Anttila, Teppo Antero Tehokas

Elsa Ainasoja: Tonttuli-Upi, Ida Pukutoukka

Alina Blin: Peppi, Larissa Kuu-Kiri

Tyyne Haapkylä: Pepita, Susanna Tehokas

Eerika Helanen: Ope-Ilona, Villi-Ilkka

Lotta Lahti-Nuuttila: Kristiina (Stiina)

Eino Lavikainen: Martti

Ilona Lenkola: Ope-Maija, Elina Villi

Leni Tamminen: Sipi, Leena Lettupannu

Ruth Talaschus: Lisa, Jonska Pörrönen

Annamari Virtanen: Alisa, Kristian Kuu-Kiri

sekä ryhmäkohtauksissa ja paikkaamassa 

Otso Kytösaho

Isla Siuruainen

Kerttu Kovalainen

Elmiira Tauschi