Peltola - Salo - Kavasto

Knut Pitkäjalka on Sirkku Peltolan ikinuori, rakastettu lasten - ja nuortennäytelmä, joka saa raikkaan, kesäisen sovituksen Helsingin kesäteatterissa kesällä 2023!

Liput: 14 € / 12 €

Ikäsuositus: + 3

Käsikirjoitus: Sirkku Peltola

Ohjaus: Mia Kavasto

Musiikki: Tiina Heikkinen & Mia Kavasto

Lavastus ja puvustus: Ninni Eloranta + työryhmä

Apulaisohjaaja: Jaakko Enarvi

TERVETULOA TEATTERIIN!

"Knut Pitkäjalka on näytelmä pojasta, jonka jalkaterät ovat huomattavan suuret. Hän elää vanhaa aikaa vanhassa kaupungissa ja kärrää Äitinsä ompelemia vaatteita lähipiirin silmäätekevimmille. Kauppiaalla on tytär Oili, joka viiltää sirun Knutin sydämeen tanssiessaan kärkitossuilla balettia, vain pennin pyöryläisen kokoisella maan pläntillä. Seikkailuun Knut tälläytyy kohtalon oikusta, kun Äitinsä joutuu keuhkotaudin seurauksena enkeliosastolle ja testamenttaa pojalleen turvaksi matkamallisen sinkerin. 

ESITYKSET JA LIPUT

Mailman laidalta elikkäs katulasten kotikolosta löytyy Knutille viisaanpuoleinen ystävä, Keijo Karvainen. Nimensä mukaisesti Keijolla pukkaa tukkaa sinne sun tänne ja ees sun taas. Kova kohtalo ja ilkeät ihmiset eivät nujerra vilpitöntä kolmikkoamme. Oili, Keijo ja Knut löytävät ystävyyden ja pienen paikan maailmassa, jossa tanssijalka ilossa innoittuu, karvanaama naurussä näkyy, tonnitossu onnessa teppaa. Näytelmässä on musiikkia, laulua (laulujen tekstit Heikki Salo), tanssia ja joillekin näkymättömiä henkilöitä. Esitys sopii koululaisille ja ehkä myös opettajille."


HEINÄ- ja ELOKUU


1.7.2023 kello 18

5.8.2023 kello 15

6.8.2023 kello 15

19.8.2023 kello 15

20.8.2023 kello 15

26.8.2023 kello 10.30 HUOMIO! Kruunuhaan Venetsialaiset kesäteatterilla klo 12-16.

27.8.2023 kello 15


TYÖRYHMÄ

Knut Pitkäjalka: Tiina Heikkinen

Keijo Karvainen: Iida Niemi

Äiti: Matleena Monthan

Oili: Johanna Ruonala

Petmo: Rafael Pellikka


Ohjaus: Mia Kavasto

Ohjaajan assistentti & tekniikka: Jaakko Enarvi